Estiu Open Data al Cibernarium. Inici 26/06! 馃憖

Amb l’arribada de l’estiu disfruta de la Setmana Open Data al Cibernarium聽que organitza IT Academy de Barcelona Activa amb la col路laboraci贸 d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Les activitats se聽centraran聽en en el valor de les dades obertes聽amb activitats per aproximar que s贸n聽a la ciutadania i a les empreses. Activitats com una Jornada Divulgativa per empreses, una Workshop Divulgatiu聽i un Taller de Visualitzaci贸 de Dades.

Workshop 鈥淟es Dades Curen? Utilizar les dades per milllorar la salut i la gesti贸 sanit脿ria鈥

 

Aquesta 茅s una activitat de divulgaci贸 i promoci贸 de les dades obertes per a la ciutadania no especialista en dades obertes i que oferir eines b脿siques pel desenvolupament personal en dades obertes.

Sota el t铆tol, 鈥淟es Dades Curen? Utilitzar les dades per millorar la salut i la gesti贸 sanit脿ria鈥, l鈥Eduard Gil, Chief Data Officer Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ens explicar脿 com treballen amb les Dades Obertes en aquesta instituci贸.

Inscriu-te!

 

 

 

Taller Eines de visualitzaci贸 de dades

El proper taller podrem con猫ixer les eines accessibles i/o gratu茂tes que permeten a qualsevol persona sense coneixement avan莽at poder visualitzar les dades obertes que tenim a l鈥檃bast. 聽El taller l鈥檌mpartir脿 la Laura Arag贸 (La Vanguardia), periodista experta en dades obertes i una de les persones de referencia en aquest camp. T’esperem el proper 5 de juliol a les 19:30h al Cibernarium.

Inscriu-te!

 

 

 

Jornada Empreses: Les dades obertes un valor per al meu projecte

El proper dilluns 9 de juliol a les 9:30h se celebra al Cibernarium una Jornada Divulgativa Open Data per empreses, que s鈥檈mmarca dintre de les Activitats OPen Data programades per Barcelona Activa i Iniciativa Barcelona Open Data.

Sota el t铆tol 鈥淟es dades obertes un valor per al meu projecte鈥, la jornada vol aproximar el valor de les dades i la seva reutilitzaci贸 a les empreses. Mostrar experi猫ncies basades en Open Data i contrastar diferents actuacions per aproximar el coneixement de les dades obertes a pimes.

La jornada comptar脿 amb una inauguraci贸 鈥淧er qu猫 les dades s贸n importants per a les empreses?鈥. Tot seguit, una confer猫ncia sobre 鈥淟鈥橢conomia de les Dades鈥 amb Alberto Abella, cofundador d鈥橧niciativa Barcelona Open Data i expert en Open Data, i Senior Manager de DesideDatum. A continuaci贸, una taula rodona sobre 鈥淏ones Pr脿ctiques. Experi猫ncies basades en Dades鈥 amb empreses que ja utilitzen les dades en el seu projecte.

I, per 煤ltim, fer un recorregut per les eines gratu茂tes de l鈥Institut Cartogr脿fic i Geol貌gic de Catalunya i, on ens centrarem en els casos d鈥櫭簊 d鈥橧nstamaps per aproximar les dades a les pimes i impulsar projectes emprenedors basats en dades geogr脿fiques. La jornada es tancar脿 amb la posada en com煤 de les conclusions per part de tots els participants.

Inscriu-te!

 

Programa

  • 9,30h 鈫 Acreditaci贸.
  • 10,00h 鈫 Inauguraci贸 Jornades 鈥淧er qu猫 les dades s贸n importants per a les empreses?鈥 a c脿rrec de
  • 10,20h鈫 Confer猫ncia. La import脿ncia de les dades i els negocis basats en aquestes, a c脿rrec de
  • 11,00h 鈫 Bones pr脿ctiques. Experi猫ncies de PIMEs que utilitzen dades obertes per al seu negoci.
  • 11,50h 鈫 Coffee Break
  • 12,15h 鈫 Taller participatiu. Eines gratu茂tes de l鈥橧nstitut Cartogr脿fic i Geol貌gic de Catalunya:
    • Marc Torres, GeoStarter a l鈥橧nstitut Cartogr脿fic i Geol貌gic de Catalunya i membre de la Xarxa d鈥橧nnovaci贸 P煤blica. Geoinquiet. @marc_torres_
  • 13,30h 鈫 Clausura. Posada en com煤 de les conclusions del taller.
  • 13,45h 鈫 Fi de l鈥檃ctivitat.