Open Data Lab: el nostre nou projecte al Baix Llobregat!

A partir del 6 d’Abril donem el tret de sortida a un nou projecte, l’Open Data Lab, un espai de divulgació, formació i promoció de la emprenedoria basada en dades. Volem generar un focus de coneixement i generar oportunitats a partir de les dades obertes al Baix Llobregat.

L’Open Data Lab té tres línies de treball: la divulgació, a través de activitats destinades a promoure la importància i utilitat de les dades obertes entre la ciutadania; l’ecosistema emprenedor, per a generar sinèrgies per a facilitar l’emprenedoria basada en dades obertes; i l’Escola Ciutadana de Dades del Baix Llobregat, projecte que presentarem el proper 6 d’Abril amb un workshop gratuït.

Crònica de la taula rodona en Open Data i transparència

Dijous 16 de Març va tenir lloc una taula rodona al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb professionals del sector periodístic i de l’àmbit de les dades obertes que van obrir debat per tal de definir quin és l’estat actual de l’Open Data i quina feina s’està fent per a obrir les dades a tots els nivells.

La taula la va presidir Karma Peiró (directora de Nació Digital), que va comptar amb la participació de Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital a l’Ajuntament de Barcelona; Amparo Moreno Sardà, Directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB.; Carlos Guadian, consultor i assessor de comunicació pública a Ideograma i Concha Catalan, periodista de dades i impulsora del Manifest Pro-Transparència 2017.

Presentació de l’Escola OpenDataLab: Workshop gratuït!

El 6 d’abril es posarà en marxa l’Escola Ciutadana de Dades Obertes del Baix Llobregat, l’Open Data Lab, un projecte que tota l’activitat tindrà lloc a les instal·lacions del Citilab de Cornellà. Donarem el tret de sortida el mateix 6, al Citilab (Plaça Can Suris s/n), on ho celebrarem amb un Workshop gratuït entorn “El valor d’obrir les dades per la meva organització” a càrrec de Carles Cuffi (@ccuffi) Director executiu de Going Digital, Mobile World Capital Barcelona. 

Motius per aprendre el Periodisme de Dades

El passat divendres 24 de febrer va tenir lloc al Mobile World Centre la presentació de l’itinerari en Periodisme de Dades que impartirà durant els propers mesos Iniciativa Barcelona Open Data per tots aquells i aquelles professionals que vulguin especialitzar-se en aquesta nova disciplina que s’està imposant a tots els mitjans degut a l’augment de les dades a la xarxa i l’aparició de portals de dades obertes.