Presentem l’ampliació del projecte Dades x Violència x Dones

El pròxim 25 de setembre tindrà lloc la presentació del nou apartat de dades sobre violència vicària del portal de Dades x Violència x Dones, una eina referent essencial en l’anàlisi de l’impacte de les violències masclistes i els recursos públics dedicats.

Durant la presentació es mostraran les noves visualitzacions creades a partir de dades obertes sobre la violència vicària i especialment sobre la violència masclista en nens i nenes. La presentació serà un espai de divulgació i intercanvi.

La importància d’aquest portal recau en l’obtenció de dades públiques fiables i contrastables sobre la violència de gènere i els recursos públics destinats per a fomentar una participació ciutadana responsable. Alhora, és una eina per a la sensibilització i la divulgació, en un format innovador per a visualitzar l’impacte de la violència masclista. Disposar de dades contrastades pot ser d’utilitat per a persones i entitats, públiques o privades, que realitzen intervenció, perquè ajuden a analitzar la realitat del territori i millorar la intervenció realitzada.

La presentació està oberta a totes les entitats i persones interessades en la lluita contra la violència vicària i la lluita masclista, i en l’anàlisi de les dades relacionades amb aquesta problemàtica. S’emmarca en l’acte d’inici de temporada “Dret d’accés a informació per a abordar els reptes socials i d’igualtat” per a commemorar el dia del Dret d’accés a informació pública i el 8é aniversari d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Us convidem a participar en aquest esdeveniment i aprofundir en el coneixement de les dades de violència vicària, promogut per Iniciativa Barcelona Dades obertes en col·laboració amb Dones en Xarxa.

Inscriu-te ara!

Info de l’acte:

Dia: 25 de setembre

Hora: 18h

Llocr: Espai Francesca Bonnemaison, Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona