Dret d’accés a la informació per abordar els reptes socials i d’igualtat

dret a saber

Us convoquem el 25 de setembre a l’acte d’inici de temporada  “Dret d’accés a informació per abordar els reptes socials i d’igualtat”; per commemorar el dia del Dret d’accés a informació  pública i el 8è aniversari d’IBOD. Aquest any el dediquem al dret d’accés a informació accessible en dades obertes /open data sobre reptes socials i d’igualtat.

Acte Dret dades obertes X reptes socials

Sota el títol “Dret d’accés a la informació per abordar els reptes socials i d’igualtat”,  reflexionem i repassem  algún tema central de l’agenda de drets digitals, respecte les tecnologies de dades.

Aquest  any centrem el debat en la importància de les Dades Obertes per abordar els reptes socials i d’igualtat, on volem tractar les següents questions:

  • El paper de les dades obertes públiques, informació pública de qualitat, per abordar els reptes socials i d’igualtat.
  • El dret de disposar de dades obertes sobre reptes socials per part de la ciutadania i la societat civil.
  • Les dades obertes com a garantia de disposar d’informació creible de les institucions per a mesurar i analitzar els principals reptes d’igualtat i socials de la societat.
  • El paper de les dades obertes públiques en l’expansió de la intel·ligència artificial, com a fonts creibles de dades sociològiques i situacions i necessitats de les persones

Campanya Iniciativa X Dades Socials

Aquest mes de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Dret a l’Accés Universal a la Informació i del vuité aniversari de la creació d’Iniciativa Barcelona Open Data, llancem la campanya : Iniciativa X Dades Socials: “Dades Obertes,  dret d’accés a la informació pública; en una sèrie d’activitats per a promocionar el dret de l’accés a la informació pública i disposar de dades obertes amb una perspectiva ciutadana, social i feminista. Volem potenciar el lliure accés a la informació pública i la publicació activa de dades obertes – open data – , en formats que siguin accessibles i usables per part de la ciutadania.

 Inscriu-te 25 setembre 👉  https://bit.ly/Ebrite_DDd  (Cal reservar plaça.)

Recorda t’esperem a l’acte presencial el 25 de setembre a les 18h ,  volem reunir  a la  comunitat  “DataLover”  i persones amb interès per l’ús de les dades per a reptes socials per  parlar de la importància de les dades obertes.  

DADES DE L’ACTE
Títol: Dret d'accés a informació sobre reptes socials i d’igualtat
Dia: 25 de Setembre
Hora 18h
LLoc Espai Francesca Bonnemaison
Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona